011

m: Dolné Saliby 220, 92502
Telefon: 0908528679
e-mail: jpukkai@gmail.com
web: juditpukkai.blogspot.com
Shop: www.sashe.sk/pjbijou
Facebook: https://www.facebook.com/PJbyJuditPukkai


BIOGRÁFIA:


1993—1997: M
agyar Tanítási Nyelvű Gimnázium Galánta (most: Kodály Zoltán Gimnázium Galánta)
1997—1998: Magyar Nyelvi Intézet, Budapest (HU) – magyar nyelv és irodalom, művészettörténet
1998—2003: Eötvös Loránd Tudományegyetem Budapest (HU), Bölcsészettudományi kar, magyar nyelv és irodalom, drám
apedagógia
2003—2006: Kaposvári Egyetem (HU), Művészeti Főiskolai Kar, rajztanár

ISMERTETŐ:


PJbyPukkaiJudit – Dizájner ékszerek ezer apró gyöngyből. Egyedi darabok minden alkalomra. Minimalista forma, precíz kidolgozás, széles színválaszték.
Munkáim alappillérei a gyöngyökkel körbevarrt fagolyók és kerek lencsék. Az egyszerű forma érvényesülni engedi a különböző színeket és árnyalatokat. A kiváló minőségű japán és cseh kásagyöngyök elérhető színpalettája rendkívül széles, ezért az elképzeléseimnek megfelelő árnyalat megtalálása sokszor hosszadalmasabb folyamat, mint az ékszer elkészítése. A telített árnyalatok magukban hordoznak egy kis retro érzést és pop kultúrát, nagyon frissek, fiatalosak. A fémes csillogásúak elegánsak, kiválóan alkalmasak ünnepi viselethez. A matt felületkezelésű gyöngyök az én személyes kedvenceim, ezek nagyobb felületen érvényesülnek igazán. Több különböző színű gyöngy használatával pedig teljesen egyedi árnyalatokat tudok létrehozni. Inspirációt találok bármerre, amerre nézek, de a legügyesebb festő szerintem a természet.
2008 óta foglalkozom gyöngyékszerek készítésével, kezdetben könyvekben és internetes oldalakon található különböző útmutatók alapján dolgoztam. A gyöngyökkel való foglalatoskodást nagyon élveztem, de a fellelhető minták lemásolása számomra nem volt megfelelő módja az önkifejezésnek. 2010 táján elbűvöltek az apró gyöngyökkel körbevarrott golyók. A technika alapja nagyon egyszerű, de a tökéletes eredmény csak aprólékos munkával és sok türelemmel születik meg. Különböző méretű fagolyókat varrok körbe, a kollekciómban jelenleg 6mm és 30mm átmérőjűek találhatóak meg. Gyűrűkhöz lencse formájú alapot használok 25—40mm méretekben. A hangsúlyosabb, látványosabb nyakláncokat és karkötőket gyönyghorgolt hurkával egészítem ki.
Legsikeresebb darabjaim a nagy koktélgyűrűk, a kis bedugós fülbevalók és a vékony karkötők.
A gyűrűk gyöngyös részének átmérője kb. 3cm és nagyon dekoratív, figyelemfelkeltő kiegészítők, igazi „statement” darabok. Ezek a gyűrűk tavaly óta készülnek kisebb (2—2,5 cm) és nagyobb (4cm) lencsével is.
A „fülbogyóim” 1cm átmérőjű kis körbegyöngyözött golyók hagyják ragyogni az estélyi ruhát, de kiválóan alkalmasak a hétköznapi viseletre is. Üdévé teszik az irodai viseletet, egyedivé a hétvégi lezser öltözetet.
Az egysoros vékony karkötők a fiatalok körében kedveltek, sokan 3-4 harmonizáló darabot viselnek egyszerre. Apró ajándéknak is tökéletes, elmondhatjuk vele, hogy „Köszönöm!”, „Sok szerencsét!”, „Szeretlek!” vagy „Te vagy a legjobb barátnőm!”
A PJbyPukkaiJudit ékszerek kis szériaszámban készülnek, mindegyik kézzel készített, tehát egyedi darab.

Ékszerek:

 

File Cím technika Év
  portfolio 01
     The Big Black gyöngyhímzés 2013
  portfolio  02
     MOOD Black Lava gyöngyhorgolás, peyote 2015
  portfolio 03
     BUTTON {XL} Black peyote 2013
  portfolio 04
     MOOD Blue peyote 2015
  portfolio 05
    MOOD Gold series gyöngyhorgolás, peyote 2015
  portfolio 06
    STATEMENT Black Lava gyöngyhorgolás, peyote 2015
  portfolio 07
     Tigers eye & Turquoise {No.1} gyöngyhímzés 2015
  portfolio 08      Tigers eye & Turquoise {No.2} gyöngyhímzés 2015
  portfolio 09
     BUTTON Dark Bronze peyote 2012
  portfolio 10
     EARBERRIES Gold satine peyote 2012