A tárlat a kiállító művész körülbelül öt évvel ezelőtt elkezdett grafikainstallációinak, grafikai sorozatainak a továbbgondolása.


A korábbi és a legfrissebb alkotásokból válogató kiállítás olyan témákat jár körbe, amelyek a hittel, a magánszférával és a nyilvánossággal, a belső, személyes értékekkel, valamint a kollektív, társadalmi normák és az egyénre nehezedő elvárások közt feszülő ellentmondásos viszonyrendszerrel, a személyes traumákkal és a társadalmi szinten tabunak számító kérdésekkel foglalkoznak.
Imaginációs gyakorlatok
Fotó: Facebook

Mayer Éva munkáinak és személyes tapasztalatainak középpontjában évek óta a remény, az elfogadás és az elengedés, a gondviselés, valamint a gondoskodás vágyának kérdéskörei állnak; az anyaságot, a gyermekre várakozást és annak hiányát, valamint az ebből fakadóan átélt traumatizált helyzeteket dolgozza fel alkotásaiban, egy általa kifejlesztett, egyedi grafikai és festészeti technikával. Különleges, kísérleti grafikái üveg- és akvarellanyagok, illetve különböző szkennelési, előhívási és 3D-s modellezési technikák kombinációjából jönnek létre. Személyes tapasztalatait, traumáit univerzális szintre emeli, egyrészt vizuális eszközökkel, másrészt a sors- és nőtársakkal folytatott beszélgetések során, valamint gyermektelen és gyermekes anyáktól anonim kérdőív alapján összegyűjtött szöveges történetekkel, babaváró imákkal.

A kiállítás az Ars Sacra Fesztivál hivatalos programjának része.
Kiállításmegnyitó: 2023. szeptember 7. (csütörtök) 18.00
A kiállítást megnyitja: Révész Emese művészettörténész
Zene: Bettika Trió
Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Forrás: metropol.hu

Foto: Egressy Orsolya